Paano ba ang Tamang Diet? helphelp.com: Alam mo bang Tumataba ka na?

Tuesday, May 1, 2018

Alam mo bang Tumataba ka na?

Ang sagot ,kapag nag-sisikipan ang inyong mga damit, bumibigat ka na at lumalapad ang katawan ,umuumbok ang tyan..Hinihingal at mabilis mapagod..or may nagsabi sa iyo na ,Bakit ang TABA mo yata? na mismo ikaw di mo namamalayan..or wala kang time isiping mataba ka.

Hulaan ko ..Gusto mong mabawasan ang iyong timbang kapag nakakakita ka ng magandang katawan kaso ang problema kapag ginutom ka na,nalilimutan mo na ang iyong iniisip na katawan..Bakit?
Dito kase nangingibabaw na ang nararamdaman ng panlasa ,sinasabi ng utak na masarap ang kumain..

Minsan siguro iniisip mo ,ay ewan basta gutom ako wala na akong pakialam kahit mataba pa ako..di ba? Masarap kumain eh..

Alam nyo po ba ,kung bakit mahirap kontrolin ang malakas at ganado na kumain?
minsan stress yan,hormone imbalance, too much sugar sa katawan, once matakaw ka sa sugar lalo kang maghahanap ng kakainin..

Syempre isa rin na dahilan, ang kulang sa disiplina or control sa sarili, kahit busog na ,gusto pa rin ng bibig ,ika nga ayaw paawat hanggat ganado pang kumain..

Then after mong mabusog, mag burf  ,tatapikin o hihimasin ang tiyan ..at itatanong sa sarili ,busog na busog ako at ang tigas ng tiyan ko..tapos makakaramdam ng medyo aantukin o tatamaring kumilos dahil mabigat ang pakiramdam,.


Minsan yung iba mukhang bitin yata,susundutan pa yan ng malamig na softdrinks para daw lumabas yung dighay, at yung iba kakain pa ng panghimagas na ang ang iinumin instead of warm or room temperature water ay yung nag yeyelong tubig or di kaya matamis den inumin like chocolate puro asukal,kape na puro asukal at dairy cream mate,tapos yung iba umiinom ng tea na may 2 o 3 kutsara deng asukal..Nag desserts pa kayo!

Observed ko lang yan sa mga Pinoy..when you eat Snacks or sweet food iinumin matamis na inumin den..think think think..

Kapag kumain kayo ng matamis,panulak nyo dapat plain clean WATER lang po..if possible warm tea
kase ako hot green tea talaga or any herbal tea..or just plain water..

Ay naku..Sinasabi ko ito kase nakikita ko sa mga Filipino ,kahit pamilya ko sa Pinas ,ganyan sila,kaya minsan galit ako..matigas ang ulo..so bahala kayo..

Kapag ang ulam naman mamantika ,imbes na uminom ng tubig ,iinoman ng malamig na softdrinks o nagyeyelong tubig..wala na ,yan yung reason kaya lumalaki tiyan ng isang tao..
bukod sa mamantikang ulam, masebo na mga meat, maraming kanin, at kulang sa gulay ,bibilis talaga ang pag laki nyo..tapos kahit bago matulog kakain pa ng heavy meal..o paano? alam nyo na ang sagot.

At higit sa lahat,dahil kulang sa fiber or enzymes ,mahina ang panunaw ,so hirap ilabas at di madumi ng ilang araw , kaya yung lobo ng tiyan di umimpisimpis, ang hindi ren pag dumi ng regular ay nakakalaki ren ng bilbil..bukod sa nakakabaho ng singaw ng katawan at nakaka pag bad breath ..

so , maraming side effect at problema kapag mataba ang isang tao..

Tandaan kumain man ng marami ,kinabukasan mag papawis kayo,at wag araw araw fiesta,,mamahinga naman kayo sa nakakatabang pagkain..alternate..parang aschedule lang yan..

Ako kumakain den minsan ng mga unhealthy food .like burger,fries,tempura,chocolates,cakes or ice cream..but in moderation ..at may limitation ang dami ng kinakain ko ..

well, long story na..i just want to share my experienced how i maintain my weight and my body figure ..kase mahirap ang mataba..tandaan nyo yan..kung masaya kayong mataba kayo ..so CHOICE nyo yan..goodluck po..

being figure conscious means healthy body 

i'm not young but i style myself like a teen ager 



Luweeh Tips ...
"Kumain ka ng Gusto mo... 
ng walang Pang-aabuso"
.




14 comments:

  1. Gabile Mobil Sanal sohbetin adresi olan Genel mobil sohbet mobil sohbet odaları yüzlerce kişiyi aynısı çatı altında buluşturarak dost olmalarına vesile olmaktadır.
    Mobil ahenkli mobil sohbet sitemizde kesintisiz radyo yayını ve süper oyun kanalları da mevcuttur.
    Müziğin adresinde buluşarak görülmemiş arkadaşlıklar kurak isteyen herkes bizleri ziyaret ederek parasız sohbetlerimize katılabilir.
    Genel mobil sohbet mobil sohbet odalarında parasız muhabbetler tek başkadır, 7/24 çevrimiçi olan ve genel odalarda uygulanan muhabbetler gibi, Özelodalar da da muhabbetler yapabilir.
    Özel odalardaki muhabbetler üçüncü şahıslar doğrulusunda görünmez ve müdahale edilemez.
    Gönül rahatlığı içerisinde tüm mobil sohbet odalarında sohbet edinebilirsiniz.
    Genel Gabile Mobil sohbet kesintisiz ve işlek sohbetlerle siz kıymetli mobil sohbet severlerimizi bekliyor.

    ReplyDelete
  2. Club Gabile Konum paylaşma, 150 kişilik küme sohbetleri ve sesli arama sekmesini içinde barındıran program, beta versiyonu olarak yayında olup, bu sürümden kısa vakit içinde çıkılacağı ve görülmemiş özelliklerin ekleneceği bilgisi de sohbet.
    19 Nisan’dan bu yana yayında olan LAFF şu an için, 1.000 indirme sayısına sahip, ki bu da 10 bin altı oluyor.
    Uygulama daha defa tanınmış tek halde bulunmadığı yerine birçok kullanıcıları uygulamadan habersiz, dolayısı ile haberi olanlar bu şahıslarla ilişki Gabile
    Club
    kuramadığı yerine bu manada bir miktar henüz saate gereksinimi olduğunu söylemek olası.
    Platform sitelerinde program konusunda tenkitler ve eksikler kullanıcılar doğrulusunda da paylaşılıyor, bakalım Argela bu geri bildirimleri öneme alarak, programlamayı geliştirecek mi ve Whatsapp’a rakip olabilecek mi, göreceğiz..

    ReplyDelete
  3. gabile giris Ayrıca Mobil sohbet girişlerimiz ile istediğiniz heryerden Sohbete katılıp kendimize eşlik edinebilirsiniz.Her yaştan her ilden her dünya şehrinden kişileri içinde barındıran sitemize sizlerde sağlamak yaparak Sohbetin tadını ikiye katlayabilirsiniz.
    Sohbet insanların birbirleri ile karşılıklı olarak sıhhatli etkileşim kurmalarını sağlıyor. gabile giris Her insanın sosyalleşmesi gerektiği gibi sohbet etmeyede gereksinim duyabiliyor.Her insanın ihtiyaçı olan sosyalleşmektir.Sohbet eden kişilerin diksiyonları düzelir ve insanlara hitap etme güçleri gelişir.Konuşmalarında bilgili gerçekleşir,cahilliklerinden uzaklaşarak toplumun tek parçası olmaya hak kazanırlar.

    ReplyDelete
  4. Mobil Gabile Sayfamız üstünden defa basit para ödemeden faydalanabileceğiniz birçok bireyin ziyaret ettiği düzeyli kalifiye mobil sohbet sitesi olan Avustralya mobil sohbet ve avusturya mobil sohbet parasız üyeliksiz para ödemeden görev veriyoruz. Avusturya Düzeyli seviyeli mobil sohbet odası Sitemizde siz kıymetli Avusturyalı gurbeçilerimize görev vermekten devasa kıvanç duymaktayız Yeniden bu arada avusturalyalı gurbetçilerimizede aynısı özelikte görev sunuyoruz. Danimarka mobil sohbet, Isveç mobil sohbet, Mobil Gabile italya mobil sohbet bütün bu odalara katılmak yerine mensup olmanıza lüzum yok süratli kolay tek şeklinde telefon ve bilgisayar ipad kapsül ile mobil sohbet odalarımıza sağlamak sağlaya bilirsiniz.

    ReplyDelete
  5. Gay Sohbet Siteleri bazı kişiler da mizaçsız gerçekleşir . Bunun yerine kişileri iyi tanımalı ve güvenmediğiniz , sözünün eri olmayan insanlarla defa çok zaman geçirmemeli ve hem de aynı bölgede dahi bulunmamalısınız . Biz de sizler yerine itinayla yanlarımızda olan insanları seçiyoruz karakteri olan kişileri muhabbet odamızda bulunduruyoruz.Tabi yanılmış olduklarımız var mıdır bilemem vakit gösterir onuda .Kimi kişiler bulunmaktadır kuvvetli ve kalpsiz olanın yanısıra bulunur ve güçsüz ve mazlum olanı korumaz . İşte bu tür kişiler mizaçsız kimselerdir . Veyahut haksızlık Gay Sohbet Siteleri karşısında hiç bişi yapmayan ve susan bazı kişiler da bulunmaktadır . Şunlar da karaktersizdir

    ReplyDelete
  6. Gabile Sohbet Pes ettiğiniz anda başlarmış hayat. Öyle oyunlar oynar ki size baka kalırsınız öylece. Biri çıkar karşınıza hiç ummadığınız tek anda. Sebep ve nereden yaklaştığını bilmediğiniz tek surat hayatınızın dönüm noktası olur. Baktığınız her kısımda ondan tek parça…Ve tanımı Gabile Sohbet olmayan tek sevinç ve güven…Adını dahi koyamadığınız aşkın ötesinde her şeyden henüz manalı tek kıymet … Mucizelere inanmaktan vazgeçmeyin

    ReplyDelete
  7. Sohbet Odaları sohbet tek yere kadar bir miktar da ruhun gıdası olan müziğe gereksinim var! Diyen kullanıcılarımız yerine Radyo kanalımız 24 saat kesintisiz yayın hizmeti sağlamaktadır Her iki vakitte tek güncellenen programlarımız, sizlerin tipine hitap etmek yerine 24 saat aktif tutulmaktadır. Geniş şarkı repartuarı ve hoş sohbetleriyle profesyonel DJ'lerimizle buluşmak emeliyle sizi radyo kanalımıza bekleriz. chat odalarına bağlandığınız zamandan ardından radyolarınız aktif duruma gelecektir. Programcı arkadaşlarımızdan heves parçalar yapılabilir, chat ettiğiniz dostlarınıza hediye edebilirsiniz. Isterseniz yetki sahibi arkadaşlarımız ile diyaloğa geçerek sizler de birer DJ adayı olabilir, ekibimize katılarak programlarınızı tercihleriniz Sohbet Odaları tarafında sunabilirsiniz.

    ReplyDelete
  8. Gay Sohbet Üstelik Bütün bunları parasız tek şeklinde gerçekleştirebilirsiniz.Türkçe dilde sizlere güzel tek mobil sohbet odası sunuyoruz Türkiye'de yaşam sürdüren ve birbirinden habersiz aynısı kentte ilçede mahallede yaşam sürdüren sonsuz mobil sohbet kullanıcısı bulunmaktadır. bu mobil Gay Sohbet sohbet kullanıcılarını Türkçe mobil sohbet odalarımızda yakınlaştırıp dost edip tanıştırmaya devam ediyoruz

    ReplyDelete
  9. bu ismi lekelemek isteyen şahıslar amaçlarına ulaşamazlar sebebi ise Live Sohbet Siteleri bilindik tanıdık tek isimdir tabii şeklinde de kullanıcılar defa iyi bilirler askcafe türkiyenin tek numaralı mobil sohbet mobil sohbet sitesidir merhabalar mobil sohbet Burası makalelerinde ve projelerinde Daimi bahseder paylaşılır Kalifiye tek mobil sohbet ortamında sohbet ederek sevgi dolu dolu alile tadında tek mobil sohbet Sitesidir. mobil sohbet et yeni kişiler ile tanışıp sohbet edip güzel zaman geçirebileceğiniz.

    ReplyDelete
  10. Kendisine zaman ayır ve pişman olma . Türkiyede Sonsuz sohbet odalari Odaları adları bulunmaktadır, bu gün sizlere bunlardan biri olan ismi gibi güzel olan sitemizden Cinsel Sohbet Et bahsedeceğiz. Önceden sohbet ücretsiz cafelerden sağlamak yaptığımız internete bundan sonra her yerden sağlamak yapabiliriz. Seneler evvel sağlamak yapabilmek yerine cafelerde uzun kuyruklar oluşurdu, hem de hiç unutmam tek gün eskiden ismimizi yazdırıp, sırf o bilgisayarda bir miktar vakit geçirmek ya da oyun oynamak yerine sıra beklerdik.

    ReplyDelete
  11. Did you know there's a 12 word sentence you can speak to your crush... that will induce intense feelings of love and instinctual appeal for you deep within his chest?

    That's because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, idolize and guard you with all his heart...

    12 Words Who Trigger A Man's Desire Response

    This instinct is so hardwired into a man's genetics that it will drive him to work harder than ever before to make your relationship the best part of both of your lives.

    In fact, fueling this dominant instinct is absolutely important to getting the best possible relationship with your man that the instance you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You will immediately notice him expose his heart and mind to you in a way he never expressed before and he'll distinguish you as the one and only woman in the world who has ever truly interested him.

    ReplyDelete
  12. İnternette sohbet etme tadını en ferah şeklinde yaşayabileceğiniz sohbet sitemizde sohbet eder iken bu arada radyomuzu da dinleyebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden sitemize sağlamak yapmış üyelerle tanışma fırsatını yakalamak ve yeni dostluklar, ilişkiler edinmek istiyorsak sizi Sanal Okey Oyna sohbet sitemize bekliyoruz. Sohbet ücretsiz üstünde birbirinden değişik yüzlerce okey oynama sitesi bulunmaktadır. Bu sitelerin çoğunda okey oynamak epey sıkıcı oluyorken sizi okey oynamanın en keyifli yeri sitesi ile tanıştıralım. Okeyin her türünün yer aldığı bu okey oynama sitesinde işlek olarak realite insanlarla beraber okey oynama şansını yakalayabiliyorken dostlarınızla beraber de sitemizde buluşarak okey oynamaya derhal başlaya bilirsiniz. Tamamiyle fiyatsız ve hudutsuz olan okey sitemize siz de sağlamak yaparak hatıranda okey oynamaya başlayabilirsiniz.

    ReplyDelete
  13. Sitemizde sizler adına 7/24 ölçülen yetkililerimiz sayesinde kullanıcılarımızın kullanım esnasında yaşayabileceği çoğu meselesi en kısa sürede çözebilmekte ve harika arkadaşlıklar edinme olanağı sağlamaktayız. Sizler de bu güzel ortamdan faydalanabilmek adına Mobil oda sitemize tamamen maliyetsiz üye olabilir yeni arkadaşlar bularak doyasıya sohbete bedava olarak şipşak başlayabilirsiniz. Canlı okey Oyna Insanların birbirleriyle daha kolay tarzda iletişim ve yeni arkadaşlıklar kurabilmesi adına başvurdukları yöntemler arasında hızlı tek tarzda gelişmekte olan, hemen hemen her insanın kolaylıkla kullanabildiği mynet okey ve sohbet siteleri yer almaktadır.

    ReplyDelete
  14. 7 x 2 = 14 çift taşınız bulunması halinde sitemizde oynuyorsanız eğer ki Çifte git butonuna tıklamanız gerekmektedir. Resimde ki diE rumuzlu kişi çifte gidiyor yazıyor. Bu yazıdan sonrasında elinizi artık açabilirsiniz. Resimde ki okey masası renksiz gözüküyor. Bu durumda toplam 4 puan düşecektir. Ücretsiz Okey Salonları Okey oyununda masadaki okey taşının rengine göre oyunun renkli yada renksiz yer aldığı anlaşılır. Bu taşlar; Kara ve Kırmızı olanlardır.

    ReplyDelete